Mochila style tas; patroon aanpassen

Standaard

Een paar dagen geleden kreeg ik de vraag of de grootte van een tas ook aan te passen is. Dit kan op verschillende manieren: je kunt dikker of dunner garen en een dikkere of dunnere haaknaald gebruiken; dit werkt altijd. Ook kun je het patroon aanpassen. Voor een kleinere tas moet je het aantal rijen van de bodem verminderen. Hierna moet het patroon van de zijkant van de tas ook aangepast worden. Dit is niet altijd mogelijk. Voor de tas swirl, Turkije, Brasil en Holland kan dit wel, bij de andere tassen wordt het moeilijker of is het zelfs onmogelijk.

Sommige tassen hebben ook de mogelijkheid om hem als grote of kleinere tas te maken: De tas Mexico heeft deze mogelijkheid en de tas driehoek paars krijgt deze mogelijkheid ook. Deze tas ben ik nog aan het haken, tijdens het haken kwam ik er achter dat de tas volgens het patroon wel erg groot zou worden, dus toen heb ik het werk aangepast. Dit is ook al vertaald in het patroon. Voor de grote tas haak je de zijkant 4 keer en voor de kleinere tas haak je hem 3 keer.

De tassen hebben een doorsnee van rond de 25 cm, (dit betekent ongeveer 35 cm als de tas wordt platgelegd) en een hoogte van ongeveer 35-40 cm. De mini tassen hebben een doorsnee van ongeveer 15 cm en zijn ongeveer 16 cm hoog. Alle formaten daar tussenin zijn natuurlijk mogelijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s